Omscholen tot Software tester in Den Haag

Omscholen tot software tester | IPro Training NL

Voordat een softwareprogramma soepel werkt bij een bedrijf is er heel wat werk aan vooraf gegaan. Een lang proces van ontwikkelen, testen en aanpassen. Voor de oplevering probeert de software tester al zoveel mogelijk fouten eruit te halen. Werk je graag met computers, ben je geïnteresseerd in programmeren en kun je nauwkeurig te werk gaan? Dan is een omscholen tot software tester in Den Haag misschien wel de juiste keuze voor jou.

Wat doet een software tester?

Een software tester controleert of de software programma’s klaar zijn om verkocht te worden. Het maken van nieuwe software kost veel tijd en kleine fouten in het programma kunnen de ervaring van de klant al flink verpesten. Dat betekent dat je als software tester alle opties moet aanklikken en alle functies moet proberen die een programma kan hebben en die door de gebruiker gebruikt worden. Het is belangrijk dat je heel precies werkt. Je kijkt bijvoorbeeld of er geen fouten in het programma zitten, of alle knoppen werken en de juiste dingen doen, en of afbeeldingen en andere plaatjes goed worden getoond.

Samenwerken met de Software Engineer

De software engineer bouwt de software maar helaas gaat dit vaak niet foutloos. Na oplevering van de software zullen er altijd fouten in zitten. Sommige fouten kun je zelf oplossen maar van complexe problemen maak je een verslag en rapporteer je deze aan de software engineer. De software engineer stemt weer met jou af welke fouten aangepakt worden in nieuwe releases. Zo werk je samen in een team om een goed eindproduct te maken.

ISTQB Foundation

International Software Testing Qualifications Board (ISTQB) is specifiek gericht op de software tester. Een certificaat van ISTQB staat dan ook in hoog aanzien binnen de IT-wereld. Je kunt bij ISTQB verschillende certificaten behalen, maar ze hebben allemaal met elkaar gemeen dat ze gericht zijn op het testen van bepaalde software. Ben je op zoek naar algemene kennis over het testen van software? Dan is het verstandig om te beginnen met het ISTQB Foundation-certificaat. Met dit certificaat kun je in principe overal ter wereld aan de slag als software tester.

Onderwerpen van het Examen

Het examen is gebaseerd op de ISTQB Foundation Level syllabus en dekt verschillende kerngebieden van software testen. De vragen zijn onderverdeeld in verschillende onderwerpen, elk met een verschillend aantal vragen en moeilijkheidsgraden:

Basisbegrippen van Softwaretesten

 

(5 vragen)

Testen tijdens de Software levenscyclus

(6 vragen)

Statistische en Dynamische Testtechnieken

 

(12 vragen)

Test Management

 

(8 vragen)

Test Hulpmiddelen

 

(5 vragen)

Testanalyse en design

(4 vragen)

Kenmerken van het Examen

Het ISTQB Foundation Level examen is bedoeld om de basiskennis en begrip van software testen te evalueren. Het examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Elke vraag heeft vier mogelijke antwoorden waarvan er één correct is. Elke vraag is één punt waard en er zijn geen negatieve punten voor verkeerde examens. Je hebt 60 minuten de tijd om het examen af te leggen. Als het examen niet je moedertaal afgenomen kan worden dan kan je mogelijk 25% tijd extra krijgen. Om te slagen moet je 26 van de 40 vragen goed beantwoord hebben.Je kunt je registreren voor het examen via de ISTQB-website. Het examen kan online afgelegd worden.

Training Software tester

Heb jij interesse in omscholen tot software tester in Den Haag? Dan zijn er ruim voldoende mogelijkheden voor jou. Kijk eens bij onze trainingen. Het belangrijkste is dat je veel zin hebt om deze stap te zetten. En dat je natuurlijk affiniteit hebt met IT. Mail naar info@iprotraining.nl en vraag naar Marcel G. Buijs en bel hem op 070 – 22 109 20.