IT´er worden bij de Politie
We willen als burger veel blauw op straat zien, want dan voelen we ons veilig. Maar die agenten op straat doen dat niet alleen. Achter de schermen zijn ook heel veel politiemensen aan het werk om dat veilige gevoel waar te maken. De politie heeft een grote IT organisatie waar ze veel mensen voor nodig hebben. Denk alleen maar eens aan het bestrijden van de cybercriminaliteit of het verwerken van alle aangiftes van burgers. Dus iedereen binnen de politieorganisatie draagt bij aan een succesvolle uitvoering van de politietaak: een veiliger Nederland. Heb jij interesse in IT’er worden bij de Politie? Lees hieronder eens verder welke IT banen er binnen de politieorganisatie bestaan.
Werken als informatieanalist bij de politie
Als agent op straat maak je veel mij. Al deze ervaringen worden juist en tijdig vastgelegd in de IT systemen van de politie. Dan is het heel fijn als deze IT systemen goed aansluiten bij de praktijk van de agent op straat. Dat er geen frustraties zijn over het bijhouden van overbodige informatie bijvoorbeeld. Als informatieanalist bij IT speel jij hier een cruciale rol in. Jij vertaalt de behoeften van de agenten op straat naar gebruiksvriendelijke IT systemen. Zodat de collega´s op straat goed hun werk kunnen doen en kunnen rekenen op goed werkende IT systemen.
Word data analist bij de politie
Bij de politie beschikken ze over enorm veel data. Data uit bronnen die je bij geen enkele andere organisatie treft als sensoren, telefoontaps, vingerafdrukken en een DNA databank. En dan zijn het ook nog enorme hoeveelheden van deze data want de politie is een grote organisatie. Een data analist heeft bijzondere kwaliteiten die lang niet iedereen bezit. Het onderscheiden van trends en bijzonderheden in deze data. De analytische vaardigheden van een data analist zijn sterk ontwikkeld.
Werken als systeembeheerder bij de politie
Als je criminelen wil opsporen of harddrugs in beslag wil nemen, dan kan je dat niet alleen doen door agenten de straat op te sturen. Daar is ook een goed ingericht IT systeem voor nodig om alle verzamelde informatie er ook op het goede moment weer uit te krijgen. Als systeembeheerder bij de politie draag jij zorg voor het beheer van de IT systemen. Dat de beveiliging op orde blijft, dat er updates worden gedraaid en bovenal dat deze systemen er nooit uit liggen, want hebben de agenten op straat een probleem. Een systeembeheerder is een belangrijke back office functie dus bij de politie.
Word netwerkbeheerder bij de politie
Het IT netwerk van de politie is een zwaar beveiligd netwerk. Als gewone burger is het onmogelijk om hier in te komen. En criminelen wil je natuurlijk helemaal niet daar binnen hebben. Maar aan de andere kant wil je dat 63.000 politiecollega’s wel gemakkelijk toegang hebben tot dit netwerk. Om hun werk goed te kunnen doen hebben ze voor hun laptops, telefoons en andere netwerkapparatuur 24/7 een stabiel netwerk nodig. Als netwerkbeheerder is het jouw taak om hier een praktische balans tussen te vinden.
Werken als software engineer bij de politie
De software engineer werkt samen met de software tester. De laatste test alle aanpassingen in de software voordat de agenten op straat ermee gaan werken. Hoe werkt de software van 112-meldingen bijvoorbeeld? Komen alle meldingen op tijd bij iedereen terecht? En hoe worden alle meldingen goed geregistreerd? De software engineer zorgt voor optimalisaties van de software. Zodat de software van de 112-meldingen nog efficiënter en effectiever werkt.
Meer weten
Wil jij IT’er worden bij de Politie? Kijk dan eens op de https://kombijde.politie.nl/vakgebieden/ict/intro en bepaal welke droombaan er voor jou beschikbaar is. Heb je nog niet de goede papieren? Bij IPro Training NL kan je ook een IT omscholingsprogramma volgen.