Omscholen ICT zonder diploma

Omscholen ICT zonder diploma | IPro Training NL

Wil jij een goed betaalde baan in de ICT? Maar heb je geen IT diploma? Dan is het slim om door te lezen want IPro Training NL biedt een traineeship omscholen ICT zonder diploma aan. Maar waar begin je? De eerste mogelijkheid is om samen met een bedrijf of sociale organisatie aan tafel aan te schuiven. Ziet die werkgever jou zitten? Zie jij werken bij de werkgever zitten. Als het antwoord ‘Ja’ is, dan wordt een intern omscholingstraject bespreekbaar. Een combinatie van werken en leren is dan het idee, learning on the job. Het grote voordeel hiervan is dat werkgevers de mogelijkheid hebben om het omscholingstraject naar eigen inzicht in te richten. Het nadeel kan zijn dat de organisatie onvoldoende is ingericht om jou de hulp te bieden die je nodig zal hebben, zeker in het begin. Alle begin is moeilijk en je kan het vergelijken met een klein plantje dat begint met groeien.

Werken in de ICT zonder opleiding

Van jongs af aan leren wij dat je een diploma moet halen om succesvol te kunnen zijn in je werk carrière. In veel gevallen is dat ook zo maar in de ICT markt is anno 2024 toch een uitzonderlijke situatie ontstaan. Er zijn zoveel openstaande vacatures in de IT dat het roer omgegaan is. We zullen het met elkaar moeten zoeken in het omscholen van mensen die graag het IT vak willen leren. Je hoeft dus geen IT opleiding afgerond te hebben om in aanmerking te komen voor een IT baan. Hieronder leggen we uit welke mogelijkheden je hebt en waar je rekening mee moet houden als je wilt werken in de ICT zonder een diploma. We vertellen je ook graag wat wij van IPro Training NL voor jou kunnen betekenen.

Traineeship IT

Ben je momenteel ‘in between jobs’? En heb je interesse in een IT Training en wellicht vervolgens een IT Traineeship? Dan staat IPro Training NL voor je klaar. We kunnen je een 3 daagse kennismakingstraining aanbieden. Bevalt het jou goed en zien wij het ook in jou zitten dan volgt stap 2. Je gaat bij een aangesloten bedrijf een IT Traineeship volgen. Zo verwerf je direct relevante werkervaring en voltooi je je studie. De kennis die je tijdens je studie opdoet, kun je meteen in de praktijk brengen.

Een ICT baan zonder diploma

Droom jij ook van een goedbetaalde ICT baan? Maar heb je helemaal geen IT kennis en/of ervaring? En geen IT diploma? Dan zijn er anno 2024 toch echt mogelijkheden om wel die baan wel te gaan krijgen. Een ICT baan zonder diploma is mogelijk met het juiste (om) scholingstraject. De grote tekorten aan ICT’ers zorgt er namelijk voor dat veel bedrijven met ICT-vacatures geen IT diploma meer eisen. Er wordt gekeken naar wie jij bent. Wat zijn jouw sterke punten en wat is jouw motivatie en denkniveau? Dit speelt een veel belangrijker niveau dan je technische kennis – dat laatste is goed aan te leren..

ICT trainingen en bijscholing

Heb je interesse in een carrière switch? Dan zul je ook moeten kiezen voor trainingen en scholing in het IT vak. Het IT Traineeship van IPro Training NL kan dan een optie voor jou zijn. Zeker als Den Haag jouw stad is! Uit onze ervaring blijkt dat de combinatie van leren en werken en de praktijk een goede is. Naast het opdoen van vakinhoudelijke kennis werk je ook aan je persoonlijke ontwikkeling. Want we zijn als professional veel succesvoller als onze communicatieve vaardigheden ook van hoog niveau zijn.

Meer informatie

Denk jij ook aan omscholen ICT zonder diploma in Den Haag? Dan hebben wij 2 omscholingstrajecten voor jou. We hebben het omscholingstraject Junior Java Trainee en het omscholingstraject Junior Full Stack Developer. Als je interesse hebt kan je mailen naar Marcel G. Buijs op mgbuijs@iprotraining.nl of bellen naar 070 – 22 109 20.