ICT Vacatures bij Defensie

Werken bij Defensie als IT'er 2024

Heel veel organisaties zitten te springen om IT´ers en het Ministerie van Defensie (later Defensie) is daar geen uitzondering op. Een land verdedigen, het handhaven van de rechtsorde en het helpen van de overheid bij calamiteiten is onmogelijk zonder computers, applicaties, netwerken, routers etc. En het aantal ICT Vacatures bij Defensie is groot. 

Ter land, ter zee of in de lucht

Het ministerie van Defensie kan je eigenlijk opsplitsen in twee delen. Je werkt als militair voor Defensie of als burger. Dat vraagt om een toelichting. Veel mensen denken dat iedereen bij Defensie in een groen leger uniform loopt. Dat is dus helemaal niet zo. Als militair bij Defensie werk je voor de landmacht, luchtmacht, marine of de marechaussee. De laatste is de eigen politie van Defensie. Je kan ook als burger werken voor Defensie zonder dat je in een groen uniform hoeft te lopen. Als burger kun je werken voor het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO). Dit onderdeel van Defensie levert ondersteunende producten en diensten aan de krijgsmachtdelen, zoals voedsel, gezondheidszorg, oefenterreinen en onderwijs. De Defensie Materieel Organisatie (DMO) zorgt dat de militairen kunnen werken met modern, robuust en veilig materieel. En dan kun je ook nog werken als IT’er bij Defensie.

Werken als IT’er bij Defensie

Bij Defensie kan je alle kanten op als je de IT in wil. Wil jij de beheerders kant op? Dan kan je ervoor kiezen om je te richten op de ondersteunende systemen, zoals belangrijke planning- en HR-tools up-to-date houden. Of je gaat aan de slag met de operationele systemen van Defensie, zoals een informatiesysteem dat de commandovoering ondersteunt tijdens missies en oefeningen. Als operationeel ICT’er zit je niet alleen achter je computer, maar ga je ook mee met militairen om te kijken hoe de software in de praktijk werkt.

Interesse

Wil jij IT’er worden bij de Defensie? Kijk dan eens op https://werkenbijdefensie.nl/burgermedewerker/ict en bepaal welke droombaan er voor jou beschikbaar is. Heb je nog niet de goede papieren? Bij IPro Training NL kan je ook een IT omscholingsprogramma volgen.