Wil jij graag een training volgen of helemaal omscholen maar heb je een uitdaging met het vinden van de financiering? Kijk dan eens om te beginnen naar de subsidie mogelijkheden die we hieronder op een rij gezet hebben. Misschien zit het mee en staat hier de oplossing voor jou tussen. Zo niet? Stuur een mailtje naar opleidingsadviseur Marcel G. Buijs naar mgbuijs@iprotraining.nl en we helpen zoeken naar de juiste subsidie voor jou.

Subsidie via IPro Training NL

UWV Subsidie

Sta je ingeschreven bij het UWV? Dan heb je gelijk een extra mogelijkheid. De landelijke overheid heeft er ook belang bij dat jij weer aan de slag gaat en helpt dus graag. In de IT is een enorm tekort aan mensen dus hier liggen veel kansen. De overheid heeft het hier over een kansberoep of een krapteberoep. Als je gelijk meer wil weten kijk dan eens op UWV scholingsbudget aanvragen. Ben je daarna nog steeds enthousiast neem dan contact op met je contactpersoon van het UWV. Via het UWV komt IPro Training NL in beeld als officieel erkend opleider.

PPO Subsidie

Werk jij in de culturele – of creatieve sector? Dan heeft het zin om verder te lezen over deze subsidiemogelijkheid. Er is een regeling bestemd voor alle werkenden en werkzoekenden met een relatie tot de culturele sector en de creatieve sector. Deze regeling heet Permanente Persoonlijke Ontwikkeling (PPO). Om aanspraak te kunnen maken op deze regeling staat jouw professionele ontwikkeling centraal. Hoe wil je jouw persoonlijke ontwikkeling gaan boosten? Je zal ook moeten aantonen dat je een band hebt met de culturele – en/of creatieve sector. PPO vergoedt maximaal ⅓ deel van de training. De maximale subsidie is 2000 euro over 12 maanden. Hoe werkt het?

  • Ga naar de website van PPO
  • Doe de zelftest
  • Vraag de subsidie aan
  • Akkoord? Dan betaal je de factuur eerst zelf
  • Stuur de factuur dan door naar PPO en zij vergoeden een deel van de training.

Doorzaam Scholingsvoucher

Ben je uitzendkracht? Dan is de Doorzaam Scholingsvoucher misschien interessant voor jou. Deze voucher ter waarde van maximaal 500 euro inclusief BTW en is beschikbaar voor uitzendkrachten die willen investeren in hun duurzame inzetbaarheid. Deze voucher gebruik je voor een training helemaal naar jouw keuze. De voucher is beschikbaar voor uitzendkrachten die niet hoger opgeleid zijn dan mbo niveau 4. Je mag ook geen contract voor onbepaalde tijd hebben bij een uitzendbureau. Wil je uitzoeken of deze voucher er ook voor jou is? Kijk dan op doorzaam.nl voor meer informatie. Je ook jouw uitzendbureau of de NBBU Om hulp vragen.

Werkgever

Met je werkgever kan je afspraken maken over een training die je wil gaan volgen. Neem initiatief en kom met voorstellen! Vaak zijn er afspraken gemaakt in de CAO. Werkgevers die hun personeel trainingen aanbieden, kunnen vergoedingen uit opleidingsfondsen krijgen. In steeds meer CAO’s worden afspraken vastgelegd over het persoonlijke ontwikkelbudget. Met het persoonlijke ontwikkelbudget kan je je kennis en vaardigheden ontwikkelen.

Overige Branches

Nr. Naam Organisatie Taakomschrijving
01. Opleiding Ontwikkeling Metaalbewerking (OOM) OOM is het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking.
02. Colland Colland Arbeidsmarkt is het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de sector Agrarisch en Groen. 
03.  Stichting Fonds Scholing en Ordening (SFO) SFO heeft diverse subsidiemogelijkheden voor touringcarchauffeurs.
04.  FCB Verpakkingen FCB is een fonds voor werkgevers en werknemers in de sector Kartonnage- en Flexibele Verpakkingen
05. Stichting Fonds Architectenbureaus (SFA) SFA is in 1981 opgericht door BNA en de vakbonden FNV, CNV en de Unie. SFA informeert en helpt werkgevers en werknemers van architectenbureaus bij vragen over arbeidsvoorwaarden, – markt en – omstandigheden.
06. Algemeen Sociaal Fonds (ASF) ASF behartigt sinds 1941 de belangen van de werknemers van de grafische sector en de mediasector.
07. Stichting Opleidingsfonds Beveiligingsbranche (SOBB) SOBB houdt toezicht op de kwaliteit en inhoud van het praktijkonderwijs in de particuliere beveiliging.
08. Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL) SOL is het erkende opleiding en ontwikkelfonds van de levensmiddelenindustrie.
09. Scholings- en werkgelegenheidsfonds Timmerindustrie (SSWT) SWTT richt zich op de uitvoering van de CAO afspraken van scholing en werkgelegenheid in de timmerindustrie.
10. Scholing Alliantie Noord Nederland (SNN) SNN is een samenwerkingsverband in Noord Nederland ook voor onderwijs.
11. Scholingsvoucher Achterhoeks Fonds Deze voucher is bedoeld voor werkenden en werkzoekenden in de achterhoek die zich willen omscholen of bijscholen.
12. Stimuleringsregeling voor leren en ontwikkelen in het MKB Deze regeling is specifiek gericht op grootbedrijven in de landbouw, in de horeca of recreatiesector.
13. Sociaal fonds bloemenspeciaalzaken Dit fonds financiert tal van activiteiten ter bevordering van de bloemenbranche.
14. Sociaal fond podiumkunsten (SFP) SFPK zet zich in voor de loopbaanambities van iedereen in de sector van de podiumkunsten. 
15. Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuis (STAZ) STAZ wordt uitgevoerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
16. Stichting Fonds voor onderzoek en opleiding en arbeidsverhoudingen in de Houthandel Dit fonds richt zich op de ontwikkeling van de houtindustrie.
17. Stichting opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de bouwnijverheid (TBB) TBB voert 3 Cao’s in de Bouw en Infra uit.
18. Stichting Sectorfonds financiële dienstverlening Deze stichting heeft tot doel het bevorderen van de employability van de werknemers van banken en verzekeraars.
19. Stichting Sociaal Fonds Bakkersbedrijf Deze stichting kent subsidies toe die passen bij haar doelstellingen.
20. Stichting Sociaal Fonds Samenwerkende branches detailhandel Deze stichting richt zich op de ontwikkeling van haar leden.
21. Twents fonds voor vakmanschap Dit fonds biedt alle werkenden en werkzoekenden een maximaal budget aan van 5.000,- euro
22. Leeroverzicht Dit is een leeroverzicht met subsidie mogelijkheden van de landelijke overheid.

Interesse?

Heb jij interesse in omscholen tot IT Beheerder, Developer of Data Analist? Of wil je gewoon een training volgen? Mail dan naar  Marcel G. Buijs op mgbuijs@iprotraining.nl of bel 070 – 22 109 20 met je subsidievragen.