Hoe leer je Laravel?

Hoe leer je Laravel | IPro Training NL

Het internet staat vol met websites van bedrijven, organisaties en particulieren. Die websites lijken op het eerste gezicht allemaal op elkaar. Maar als je verder kijkt, zou je kunnen zien dat er veel verschillen zijn. Zeker ook de manier hoe die websites (op) gebouwd zijn. Om een website te bouwen zou je in eerste instantie uit 3 opties kunnen kiezen. 

1e Optie. Grote organisaties starten vaak met een lege pagina. Vervolgens gaan ze coderen en bouwen zo een maatwerk website. Ze hebben meerdere programmeurs nodig voor alle specifieke onderdelen, zoals CSS, HTML en Javascript

2e Optie. Kleine organisaties kiezen vaak voor een WordPress website met een vooraf bepaald thema. Je werkt met een dedicated websitebouwer en dat is een voordeel. Je bent gebonden aan de mogelijkheden van het thema, dat is weer een nadeel..

3e Optie. Middelgrote organisaties kiezen voor de optie hier tussenin. Ze kiezen voor het bouwen in een open source-PHP-web framework zoals bijvoorbeeld Laravel. Het grote voordeel is dat je maatwerk kan bouwen maar dat je niet alle basiselementen zelf hoeft te bouwen.

Hoe leer je Laravel?

Om Laravel te leren kan je de volgende stappen zetten.

Lees documentatie

De officiële documentatie van Laravel is een uitstekende bron van informatie. Je kunt de documentatie vinden op de officiële Laravel-website (laravel.com). Begin met het lezen van de basisconcepten, architectuur en functies van Laravel. Het is belangrijk om vertrouwd te raken met de terminologie en de basisprincipes van het framework te begrijpen.

Installeer Laravel

Installeer Laravel op je lokale ontwikkelomgeving. Laravel maakt gebruik van Composer, een PHP-pakketbeheerder, dus zorg ervoor dat je Composer hebt geïnstalleerd voordat je begint. Je kunt de Laravel-installatiehandleiding volgen die beschikbaar is in de documentatie. Het installatieproces is goed gedocumenteerd en begeleidt je stap voor stap.

Begrijp basisconcepten

Leer de basisconcepten van Laravel, zoals routing, controllers, views, modellen en databases. Deze concepten vormen de kern van Laravel en helpen je bij het opbouwen van webtoepassingen. Bestudeer hoe Laravel routing werkt, hoe je controllers kunt maken, hoe je gegevens kunt ophalen en weergeven in views, en hoe je met databases kunt communiceren met behulp van Laravel’s Eloquent ORM. 

Doe praktische oefeningen

Doe hands-on oefeningen om je kennis in de praktijk te brengen. Bouw kleine projecten of experimenteer met bijvoorbeeld toepassingen om vertrouwd te raken met de verschillende functies en concepten van Laravel. Je kunt ook online tutorials en cursussen volgen die je door praktische voorbeelden leiden. 

Gebruik community-bronnen

Maak gebruik van de Laravel-community bronnen. Er zijn veel Laravel-ontwikkelaars die tutorials, blogposts en video’s delen om anderen te helpen. Volg Laravel-gerelateerde blogs, lees artikelen en bekijk video zelfstudies om meer inzicht te krijgen in geavanceerdere Laravel-technieken en best practices. 

Bouw projecten

De beste manier om Laravel te leren, is door daadwerkelijk projecten te bouwen. Begin met eenvoudige projecten en ga geleidelijk over naar complexere toepassingen. Door praktische ervaring op te doen, zul je vertrouwd raken met de beste werkwijzen en de kracht van Laravel als framework ervaren. 

Houd updates bij

Laravel is een actief ontwikkeld framework en er worden regelmatig updates en nieuwe functies uitgebracht. Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen in de Laravel-wereld door de officiële Laravel-blog en aankondigingen te volgen. Dit helpt je bij het verbeteren van je vaardigheden en het benutten van de nieuwste mogelijkheden.

Training

Hoe leer je Laravel is door vooral te doen. Neem de tijd om Laravel te verkennen, te experimenteren en je vaardigheden te ontwikkelen. Wil je sneller leren? Volg dan een Laravel training bij IPro Training NL in Den Haag. We werken in kleine groepjes van maximaal 4 deelnemers. Je kan ook mailen naar Marcel G. Buijs op mgbuijs@iprotraining.nl of bellen naar 070 – 22 109 20 als je vragen hebt.