Werken met de Yoast Plugin

Werken met de Yoast plugin | IPro Training NL

Als je betrokken bent bij websites bouwen dan krijg je al snel te maken met de Yoast Plugin. Maar wat kan je ermee? De Yoast Plugin is een uitbreiding op je WordPress Website die je zelf installeert. Met deze uitbreiding kan je je webteksten makkelijk Google vriendelijk maken. Anders gezegd, je teksten worden dan beter vindbaar voor Google en dus ook voor je bezoekers. Daarom wordt de Yoast Plugin ook wel een SEO Tool genoemd. SEO is een afkorting voor Search Engine Optimization vertaald in het Nederlands is dat zoekmachine optimalisatie.

Installeren van de Yoast Plugin

Voordat je aan de slag kunt met de Yoast Plugin is de eerste stap het installeren van deze plugin. Dit doe je door eerst naar ´Nieuwe Plugin´ te gaan op je website. Daar typ je boven in de zoekbalk ´Yoast Plugin´ en vervolgens zie je in de zoekresultaten de Yoast Plugin staan. Je klikt op installeren en vervolgens op activeren. Wanneer de Plugin geïnstalleerd en geactiveerd is tref je onderaan je webpagina de Yoast aanvulling.

Principe van de Yoast Plugin

De Yoast Plugin maakt gebruik van iets wat we allemaal kennen uit het verkeer. Een verkeerslicht met een rood, oranje en groen licht. Rode bolletjes staan voor problemen en oranje bolletjes staan voor verbeteringen. Groene bolletjes zijn goede resultaten. De doelstelling is om zoveel mogelijk groene bolletjes te scoren. Yoast Plugin maakt ook onderscheid tussen 2 hoofdonderwerpen met elk een eigen tabblad. Het eerste tabblad gaat over SEO of anders gezegd hoe zoekmachinevriendelijk is jouw tekst. Het tweede tabblad gaat over de leesbaarheid van je webteksten. Hieronder zie je de onderwerpen waar het om gaat.

Tabblad SEO Tabblad Leesbaarheid
Keyphrase
Lengte van de metabeschrijving
Tekstlengte
Breedte SEO Titel
Interne links
Externe links
Afbeelding  
Zinslengte
Paragraaflengte
Koptekst verdeling
Opeenvolgende zinnen
Lijdende vorm
Gebruik van signaalwoorden
Hoe moeilijk is je hele tekst te lezen?

Aan de slag met de Yoast Plugin

1.  Jouw artikel

Kopieer je artikel vanuit Microsoft Word en plak het artikel in een nieuwe pagina van je WordPress Website.

2. Geef de tussenkoppen van je artikel headings (H1 Tags)

3. SEO Onderdelen invullen

  • Focus keyphrase invullen
  • SEO-titel invullen. Dit doe je door op het potlood te klikken bij ‘snippet bewerken’ vervolgens opent zich een venster met de SEO titel.
  • Slug invullen. Dit is hoe de hyperlink eruit gaat zien
  • Meta-beschrijving invullen. Vul bij het laatste gedeelte een korte omschrijving van de pagina in met daarin de focus keyphrase aan het begin van de tekst. Deze meta beschrijving heeft geen invloed om je vindbaarheid. Deze tekst komt in de zoekresultaten van Google naar voren. Aan de hand daarvan besluit de bezoeker je website te bezoeken of niet.

Alle bolletjes op groen

Onderaan de pagina tref je de SEO-analyse aan. In de lijst met suggesties zie je zaken die al goed staan en daar staat een groen bolletje bij. Onderdelen die verbeteringen kunnen krijgen zijn oranje of rood.

  • Heb je een afbeelding toegevoegd en voorzien van een titel- en alt-tekst (deze is zichtbaar wanneer je een afbeelding kiest)
  • Heb je interne en externe links aan je artikel of pagina toegevoegd?
  • Hoeveel oranje bolletjes heb je? Hier Is verbetering mogelijk.
  • Heb je voldoende interne en externe links aangebracht?
  • Het je het focus keyphrase vaak genoeg gebruikt
  • Welke rode bolletjes of problemen heb je?
Leer werken met de Yoast Plugin - Analyse Resultaten II. door IPro Training NL

Informatie

We denken dat je met deze informatie een mooie (eerste) stap kan maken met het werken met de Yoast Plugin. Wil je graag snel meer leren? Kijk dan eens bij onze Training Online Marketing (TOM). Of neem telefonisch contact op met Marcel G. Buijs op 070 – 22 109 20 of mail naar info@iprotraining.nl. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie