Wat zijn de voordelen van Power BI?

Logo Power BI door IPro Training NL

Voordat we de voordelen van Power BI bespreken, zoomen we eerst in op de naam. Power BI is van Microsoft. Dus eigenlijk zouden we het altijd moeten hebben over Microsoft Power BI. Maar om het makkelijk te maken heeft iedereen het over Power BI. De letters BI staan voor Business Intelligence en hier draait alles om data. Anno 2024 hebben bedrijven en organisaties enorm veel data beschikbaar in hun organisatie. Met Power BI haal je data uit verschillende bronnen, denk aan databases, Excel en webgegevens etc. Om vervolgens deze gegevens te visualiseren in interactieve dashboards en rapporten. Dit kan met grote hoeveelheden datasets op een zeer uitgebreide manier en daar zit de Power van Microsoft Power BI.

Voordeel 1. Intuïtief

Power BI heeft een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface die zowel beginners als ervaren gebruikers in staat stelt om snel rapporten en dashboards te maken zonder diepgaande technische kennis.

Voordeel 2. MT

Het managementteam (MT) heeft een volle agenda en wil graag een overzicht van de voortgang van de organisatie. Als je van tevoren afstemt welke informatie het MT nodig heeft, kan je op maat gemaakte dashboards maken in Power BI. 

Voordeel 3. Veel functies

Power BI biedt veel functies die gebruikers in staat stellen om gegevens effectief te analyseren en te visualiseren. Denk aan gegevensmodellering, interactieve gegevensverkenning en geautomatiseerde gegevens-updates.

Voordeel 4. Cloud

Power BI heeft mobiele apps voor zowel iOS als Android. Je hebt dus toegang tot alle dashboards en rapporten vanaf elk apparaat en op elke locatie. De data is altijd en overal beschikbaar. Hierdoor zijn dashboards en rapportages makkelijk te delen met anderen. Dit kan lokaal, hybride of in de cloud.

Voordeel 5. Trends

Met Microsoft Power BI kan je snel trends, patronen en afwijkingen in de data onderscheiden. Dit leidt tot snellere besluitvorming en verbeterde bedrijfsresultaten.

Voordeel 6. Concurrentievoordeel

De Power BI tool is belangrijk omdat het organisaties in staat stelt om data gedreven beslissingen te nemen. Door gegevens te begrijpen en te analyseren, kunnen bedrijven hun processen optimaliseren, kansen ontdekken en concurrentievoordeel behalen. 

Voordeel 7. Financieel

Power BI is beschikbaar in een freemium versie met beperkte functionaliteit. Vervolgens zijn er betaalde versies, namelijk de Power BI Pro en Power BI Premium. Je kan dus zonder kosten te maken starten met Power BI. Als het bevalt kan je overstappen naar een betaalde versie van Power BI. Omdat je dan geen licenties van andere financiële- en ERP systemen nodig hebt, bespaar je kosten.

Starten met Power BI?

Je hebt in dit artikel gelezen over de voordelen van Power BI. Kan dit voor jouw organisatie een meerwaarde zijn? Misschien kan je starten met het aanschaffen van de gratis versie en vervolgens een training doen bij IPro Training NL. Kijk dan eens bij onze Microsoft Power BI training of bel Marcel G. Buijs op 070 – 22 109 20 of mail naar info@iprotraining.nl.