Verwarring bij online marketing bureaus

Verwarring bij online marketing bureaus | IPro Training NL

Als trainingsbureau is onze missie om mensen te trainen. Online marketing is een van de onderwerpen die we aanbieden. Dit doen we onder andere met onze Training Online Marketing (TOM) in Den Haag. Dus je begrijpt dat we de afgelopen jaren met een groot aantal deelnemers aan tafel hebben gezeten. Veel deelnemers werken samen met online marketingbureaus en vertellen daarover. Wij horen natuurlijk maar een kant van het verhaal maar voor ons wordt er wel een rode draad zichtbaar. Wij vragen ons hardop af of je nog kan spreken van samenwerken? Waarom is er zo vaak verwarring bij online marketing bureaus? Waar ligt dat nu aan? Hieronder staan een aantal uitspraken van deelnemers uit onze training.

Mijn online marketing bureau werkt niet transparant

We werken met een online marketingbureau samen dat Google Ads voor ons doet. We betalen daar elke maand 350 euro voor. Toen we in de wijzigingsgeschiedenis keken van Google Ads was er niets gedaan. Toen we het online marketingbureau belde en dit bespraken was het een kort gesprek. Er was iets mis gegaan en de laatste 3 facturen hoefden niet betaald te worden.

Mijn online marketing bureau is onduidelijk over het werk dat ze doen

Verschillende online marketingbureaus hebben we benaderd om voor ons SEO werk te gaan doen. Na verschillende gesprekken kwam er nooit een lijstje met taken boven tafel. We hebben nu nog steeds geen idee wat ze zouden gaan doen. We zijn dus geen samenwerking met een online marketingbureau (SEO) gestart om die reden.

Mijn online marketing bureau geeft me geen toegangsrechten

Laatst ben ik erachter gekomen dat mijn rechten in Google Ads of Google Analytics zeer minimaal zijn. Ik heb dus beperkt zicht en kan in bijvoorbeeld Google Analytics ook weinig doen. Geen (conversie) gebeurtenissen aanmaken bijvoorbeeld. Als ik dan verschillende keren vraag om beheerdersrechten komt dat dan heel moeizaam uiteindelijk tot stand.

Mijn online marketing bureau werkt niet proactief

We hebben het online marketingbureau gevraagd om een nieuwe website voor ons te bouwen. We hebben achteraf gezien onvoldoende de nadruk gelegd op ook de vindbaarheid van de website door de zoekmachine van Google. Nou, en dat hebben we geweten. De achterkant van de website was een drama op SEO gebied. Toen we dit bespraken met het online marketingbureau vonden zij het ook niet zo netjes en wilde ze nu wel meehelpen om het wel goed te zetten.

Mijn online marketing bureau legt mij niets uit

Met regelmaat van de klok krijg ik updates van ons online marketingbureau, wat op zich een goed punt is. Het rare is dat het me nooit echt duidelijk wordt wat er gezegd wordt. Als ik doorvraag krijg ik altijd hele vage antwoorden of het moet nog uitgezocht worden. Achteraf blijken ze ook gewoon wat uitdraaien van de Google Search Console door te sturen.

Interesse

Wil jij gewoon je online marketing op orde hebben? En geen verwarring in de samenwerking met online marketing bureaus? Kijk dan eens op IPro Training NL | Realisatie. Hier zetten we uiteen wat onze werkwijze is als je IPro Training NL vraagt om jouw online marketing op te pakken. En we zullen je blijven uitdagen om een Google training te volgen.