IT Loopbaanoriëntatie in Den Haag

Niveau Mbo-niveau 1
Tijdsduur 4 weken
Locatie Den Haag

Springest 9,2

Informatie aanvragen Nu inschrijven

Het is jou waarschijnlijk ook opgevallen. De IT Banen vliegen je om de oren. Met mooie carrière perspectieven en mooie salarissen in het vooruitzicht. Maar ja, dat is niks voor jou want jij hebt geen IT diploma. Of je werkt nu in een hele andere branche. Maar, wacht even! Is dat wel zo?

Motivatie voor IT Omscholen

Laten we bij jou beginnen. Ben jij iemand die gevoel heeft voor grafische vormgeving? Werk je graag met mensen? Of vind je het heerlijk om ongestoord achter je computer te werken? Of misschien ben je wel een fanatiek gamer. Het zal je misschien verbazen, maar met al deze mensen voeren wij graag een oriënterend gesprek. Om te horen wat jou motiveert om misschien in de IT aan de slag te gaan. Je kan om te beginnen op de website van IPro Training NL de gratis werkmotivatie test invullen.

Vacatures na IT Omscholen

Als je meer zicht hebt op je motivatie dan kunnen we kijken welke functies het beste bij jou passen. Voor de ene IT functie heb je weer andere vaardigheden dan voor de andere IT functie. Je ziet enorm veel IT vacatures met de meest bijzondere Engelse namen. Dat is leuk maar het gaat niet om de naam van de functie. Het gaat erom dat een functie past bij jouw persoonlijkheidsprofiel en jouw motivatie. Hieronder zie je een algemene indeling van IT functies waar de nadruk op verschillende taken ligt. Herken jij jezelf in een van deze of meerdere mogelijkheden?

 1. Beheerder – Mensen die kiezen voor deze kant van de IT vinden het prettig om in een stabiele werkomgeving te werken. Zorgen dat de gebruikers van jouw applicatie lekker kunnen werken.
 2. Bouwer – Die worden ook wel developers genoemd en zij bouwen software applicaties. Je bent steeds bezig met vernieuwing en ontwikkeling.
 3. Analist – Deze mensen hebben zeer goed ontwikkelde analyse skills. Zij onderscheiden verbanden en trends in bergen data.
 4. Cyber Security Expert – Deze mensen houden van pionieren en zien het belang van een veilig internet. 

 • Startgarantie op elke training
 • 1 dag van 09.00 - 16.00 h
 • Op locatie en ook online
 • 1 tot maximaal 7 deelnemers
 • Jouw praktijksituatie centraal
 • Inclusief lunch
 • Certificaat van deelname
€ 1795 excl. BTW