Resultaten Werkmotivatie Test Ronald Warmerdam

Onderzoekers van de Universiteit van Pittsburgh hebben deze Werkmotivatie Test ontwikkeld. Dit is een korte versie van de Engelse Work Preference Inventory (WPI) van Teresa Amabile, PhD. Het leuke is dat deze korte vragenlijst wetenschappelijk ook goed blijkt te scoren, dus valide en betrouwbaar is.

Legenda:

Licht rood = Extrinsiek – Buitenkant
Donker rood = Extrinsiek – Compensatie
Donker blauw = Intrinsiek – Uitdaging
Licht blauw = Intrinsiek – Genieten

Erkenning: 3
Ik ben sterk gemotiveerd door de erkenning die ik kan krijgen van collega´s. Er is geen nut in het goed verrichten van werk als niemand anders het ziet. Ik wil dat collega´s erachter komen hoe goed ik ben in mijn werk.

Bevestiging: 2
Ik werk graag in projecten waarbij de procedures duidelijk omschreven zijn. Ik vind het prettig als ik weet wat er van mij verwacht wordt. Ik ben bezorgd wat collega´s van mijn prestaties vinden.

Beter doen:3
Ik wil te weten komen hoe goed ik echt in mijn werk kan zijn. Succes voor mij betekent dat ik het beter doe dan mijn collega’s.

Promotie: 3
Ik denk na over salaris en promotiemogelijkheden. Ik ben me bewust van de promotiedoelen die ik voor ogen heb.

Inkomen: 2
Ik ben sterk gemotiveerd door het salaris wat ik verdien. Ik ben niet geïnteresseerd in de inhoud van het werk maar wat ik ervoor terugkrijg. Ik heb bepaalde inkomens doelen voor ogen.

Aanpakken: 5
Ik zoek graag zelf dingen uit. Tijdens mijn werk zorg ik ervoor dat ik de kans krijg om mijn kennis en vaardigheden te verbeteren. Ik doe graag werk waar ik mijn capaciteiten kan uitbreiden.

Oplossen: 4
Ik kan ervan genieten als ik complexe problemen kan oplossen. Nieuwsgierigheid is de drijvende kracht achter veel van wat ik doe.

Moeilijk: 4
Ik geniet van het aanpakken van problemen die volledig nieuw voor mij zijn. Ik geniet niet van eenvoudige taken. Des te moeilijker het probleem hoe meer ik ervan geniet om het probleem op te lossen.

Genieten: 4
Ik vind het belangrijkste dat ik geniet als ik aan het werk ben. Als ik bezig ben met mijn werk vergeet ik alles eromheen. Zolang ik kan genieten van mijn werkzaamheden maak ik me niet druk over wat ik ervoor betaald krijg.

Leuk werk: 4
Werk is voor mij een belangrijke uitlaatklep en zelfexpressie. Ik vind het belangrijk om in staat te zijn om te doen wat ik leuk vind. De resultaten van het werk zijn minder interessant dan de nieuwe ervaring die ik heb opgedaan.