Microsoft 365 Certificeringen

Microsoft 365 Certificeringen door IPro Training NL

Microsoft 365 biedt verschillende certificeringen om te toetsen of jij echt deskundig bent op dit gebied. De vaardigheden die worden bekeken liggen rond beheer, beveiliging en ontwikkeling binnen Microsoft 365. In dit artikel zetten we Microsoft 365 Certificeringen op een rij, ingedeeld naar niveau:

Niveau 1. Fundamentals

Met deze certificering laat je zien dat je Microsoft 365 begrijpt. Je kan aangeven wat de voordelen van werken met Microsoft 365 in de cloud zijn. Je bent in staat om de implementatie van Microsoft 365 succesvol af te ronden.

Examen: Microsoft 365 Certified, Fundamentals (MS-900)

Niveau 2. Associate

1. Desktop

Hier draait de certificering om het beheer van Windows 10 en niet-Windows apparaten. Je bent verantwoordelijk voor het beheer, updates en de apps.Tijdens de examens worden de volgende onderwerpen behandeld. Instellen van de desktops, data beheer, profielen van gebruikers, onderhoud, updates etc.

Examen: Microsoft 365 Certified: Modern Desktop Administrator Associate (MD-100, MD-101)

2. Messaging

Bij deze certificering leer je hoe berichten tussen mensen goed verlopen. En als het toch niet goed loopt, los je de problemen op. Je houdt je bezig met machtigingen, toegang, beveiliging van emails etc. Je kan alles rond berichten goed managen dus implementeren, configureren, beheren en controleren.

Examen: Microsoft 365 Certified: Messaging Administrator Associate (MS-203)

3. Beveiliging

De certificering beveiliging is gericht op veiligheid. Je leert hoe je een Microsoft 365 bedrijfsomgeving en een hybride omgeving beveiligd en beheerd. Je gaat ook kennis opdoen over hoe je omgaat met bedreigingen en hoe je eigen data kan beschermen achter firewalls bijvoorbeeld.

Examen: Microsoft 365 Certified: Security Administrator Associate (MS-500)

4. Teams

Deze certificering richt zich op een optimaal werkende Microsoft Teams omgeving. Met deze certificering in je zak kan jij de workloads voor Teams configureren en managen. Met een effectieve samenwerking en communicatie tussen professionals als doel. Het gaat om functies als chat, apps, kanalen, meetings, audio conferences, live events en calls. 

Examen: Microsoft 365 Certified: Teams Administrator Associate (MS-700)

5. Developer

Microsoft 365 developers ontwerpen, ontwikkelen, testen en onderhouden applicaties om de samenwerking en productiviteit binnen organisaties te optimaliseren. Ze gebruiken het Microsoft 365 platform. Ze hebben kennis van onder andere Microsoft Teams, Office Add-ins, SharePoint Framework en Actionable Messages.

Examen: Microsoft 365 Certified: Collaboration Communications Systems Engineer Associate (MS-720)

Niveau 3. Expert

Deze certificering richt zich op de evaluatie, planning, migratie, implementatie en beheer van Microsoft 365-services. Er wordt van je verwacht dat je Microsoft 365 diensten kan ontwerpen en implementeren. Dat je gebruikers identiteit en rollen kan beheren. Je bent bekend met de toegang en authenticatie mogelijkheden.

Examen: Microsoft 365 Certified: Enterprise Administrator Expert (MS-100, MS-101)

Conclusie

Deze Microsoft 365 Certificeringen kunnen interessant zijn voor voor iedereen die zich wil bekwamen in Microsoft 365. Maar welke certificering moet je kiezen? Dat is een logische vraag. Het is slim om eerst naar je huidige functie te kijken en vast te stellen wat jouw carrière doelen zijn. Heb je interesse om een van deze Microsoft 365 Certificeringen te gaan behalen? Kijk eens bij onze Microsoft Office 365 Trainingen. Of neem contact op met de leeradviseur Marcel G. Buijs via email info@iprotraining.nl of telefonisch 070 – 22 109 20.