IPro Training NL verzorgt naast open inschrijvingen ook incompany trainingen. In September 2021 ging de trainer van IPro voor de 2e keer op bezoek bij Eneco op het hoofdkantoor in Capelle a/d IJssel voor een incompany training Microsoft Teams. De training was opgesplitst in 2 bijeenkomsten van elk 3 uur die een week na elkaar gepland waren. Een hele dag online training blijkt voor de meeste mensen niet ideaal te zijn en dat begrijpen wij.

Incompany training MS Teams voor Eneco

Veel organisaties werken in 2021 met Microsoft Teams. Zo goed en zo kwaad als je kan verwachten als we met iets nieuws beginnen. Een aantal van ons is bekend met alle mogelijkheden binnen Microsoft Teams. Het merendeel van de mensen benut echter maar een deel van de mogelijkheden. Een investering van een dag trainen brengt de collega´s snel verder.

Programma

De leervraag van Eneco was helder. We willen beter samenwerken en communiceren in de kanalen in Microsoft Teams. De training is geslaagd als mensen enthousiast worden om het programma te gebruiken. Samenwerken en samen communiceren via Teams. De onderstaande punten zouden we willen trainen.

  • Voordelen van werken met MS Teams
  • Inrichten van Teams zodat er effectief gewerkt kan worden
  • Structuur van Teams goed neerzetten
  • Apps die je aan Microsoft Teams kan toevoegen en welke zijn handig voor jullie organisatie
  • Soorten vergaderingen onderscheiden en wat zijn de diverse rollen in een vergadering
  • Opties vóór, tijdens en na een vergadering
  • Actiepunten vastleggen en verslagen maken
  • Scherm delen tijdens een vergadering
  • Opslaan van documenten
  • Gebruik van Microsoft Teams op je smartphone

Aanpak IPro Training NL

Voordat we deze incompany training MS Teams voor Eneco zijn gestart hebben we eerst een inventarisatie van de beginsituatie gemaakt. Dit hebben we gedaan door alle 10 deelnemers van de training een aantal vragen te stellen. Dit heeft de trainer meegenomen in zijn voorbereiding. In totaal zijn er 2 bijeenkomsten geweest met de deelnemers van elk een dagdeel. Tussen dagdeel 1 en dagdeel 2 heeft een periode van enkele weken gezeten om het geleerde te laten bezinken. Maar ook dat de deelnemers zelf weer nieuwe ervaringen konden opdoen. Belangrijk ook was de uitstekende samenwerking met de coördinator binnen Eneco van deze training. Zij heeft voor uitstekende afstemming gezorgd tussen trainer, IPro Training NL backoffice en de Eneco-organisatie. In het bijzonder de (on) mogelijkheden van MS Teams die de IT Beheerders aanbrengen zijn belangrijk om goed in kaart te brengen.

Reviews

“Inspirerende Teams training. Marien heeft alle tips en tricks voor Teams die er zijn paraat. Hij is helemaal up-to-date betreft de laatste nieuwe Teams ontwikkelingen en deelt deze graag. Hij legt alles rustig en duidelijk uit en is heel behulpzaam. Aanrader! Dank Marien!” – Cijfer 10.

“Sessie was goed gestructureerd, met veel praktische tips voor het effectief gebruiken van MS Teams. Precies wat we van een dergelijke training verwachten. Bovendien werd er goed ingegaan op vragen vanuit de groep.” – Cijfer 8.

Informatie

Heeft jouw organisatie ook belangstelling om zo´n training te volgen als de incompany training MS Teams voor Eneco? Neem dan contact op met Marcel G. Buijs per telefoon op 0636 1944 52 of via de mail op info@iprotraining.nl. Je kan dan je vragen stellen over jouw specifieke situatie.