5 Microsoft Project tips voor beginners

5 Microsoft Project tips voor beginners | IPro Training NL

Microsoft Project is wereldwijd de meest gebruikte software voor het maken van (project) planningen en is gewilder dan ooit in 2024. Met MS Project is het mogelijk om uitgebreide planningen te maken en ook rapportages op te leveren. Tijdens de corona pandemie zijn we nog meer gaan samenwerken in (online) projecten en dan kan Microsoft Project je goed helpen. Onze ervaring leert dat veel mensen gewoon starten met het invoeren van data in MS Project. Dat gaat zeker werken en met onze 5 microsoft project tips voor beginners kan je helemaal gemakkelijk aan de slag.

Tip 1.     Startdatum van je project

Een van de ultieme kenmerken van een project is de tijdigheid ervan. Er is van tevoren een begindatum en een einddatum van het project bekend. Een begindatum voor je hele project voer je bij het venster ‘projectdetails’ op het tabblad ‘Project’ in.

MS Project Tip 1 van IPro Training NL

Tip 2.    Begindatum aanpassen?

De opzet van een project is van groot belang en het juist instellen van de data is een aandachtspunt. Pas niet handmatig de begindatum of de einddatum aan (of slepen met de taakbalk) bij het opzetten van een planning. Je zet hiermee direct een beperking op de taak, zichtbaar in de indicatoren kolom.

Microsoft Project Tip 2 van IPro Training NL

Tip 3.     Kalender of agenda aanpassen  

Omdat Microsoft een Amerikaans bedrijf is gebruikt men het woord ´Calender´ en bedoelt met het Nederlandse woord ´Agenda´. Let op met het maken van aanpassingen in je kalender. Als je in de kalender de duur van de dagen aanpast, moet je dat ook bij Bestand/Opties/Planning aanpassen, anders krijg je onjuiste (decimale) waarden voor de taakduur te zien.

Microsoft Project Tip 3 van IPro Training NL

Tip 4.     Stel een basislijn in

Gebruik een basislijn (tab ‘Project’) vlak voordat je project begint om gegevens over data, duur, kosten en werk binnen hetzelfde bestand op te slaan. Zo kun je altijd je actuele planning vergelijken met je oorspronkelijke opzet.

Microsoft Project Tip 4 van IPro Training NL

Tip 5.     Werken met het Gantt diagram

Vind je het lastig om in een grote planning een taakbalk in beeld te krijgen van een specifieke taak? Dan ben je niet de enige dus hier komt tip nummer 5. Selecteer de taak, ga naar tab ‘Taak’ en rechts op het lint vind je een knop ‘ga naar geselecteerde taak’. De bijbehorende balk wordt direct zichtbaar in je Gantt diagram.

MS Project Tip 5 van IPro Training NL

Training Microsoft Project voor beginners

We hopen dat je met onze 5 Microsoft Project Tips voor beginners nog gemakkelijker met MS Project werkt. En dat je tijd per week gaat besparen want er zijn al zoveel verschillende taken waar zorgvuldig naar gekeken moet worden. Laat ons eens weten hoeveel tijd je hebt bespaard met deze tips. Wij zijn een trainingsbureau en delen met plezier deze tips om je op weg te helpen. Wil jij graag snel verder met microsoft project? Kijk dan eens bij onze training MS Project. Of bel 070 – 22 109 20 of mail naar info@iprotraining.nl en vraag naar Marcel G. Buijs. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie