3 tips voor meer team succes

3 tips voor meer team succes | IPro Training NL

Wat kenmerkt een succesvol team? We gaan er vanuit dat de mensen in het team waar jij werkt zich veilig voelen. We gaan er ook vanuit dat de mensen binnen jouw team graag naar kantoor komen en ook een bijdrage willen leveren aan het team. Als dit helemaal niet het geval is dan is het zaak om het gesprek hierover met de teamleden aan te gaan. Het kan anders maar zo zijn dat er een aantal teamleden aan boord zijn met tegenzin. En die tegenzin kan zomaar voor negatieve impact zorgen op het succes van het team. Zijn deze randvoorwaarden wel op orde? Dan kan investeren in de teamleden het goede teamgevoel versterken. We geven hier 3 tips voor meer team succes.

Tip 1. We zijn eerst mens en dan professional

Veel mensen komen naar hun werk met ´een zakelijke bril op´. Logisch toch, zou je zeggen. Klopt, maar je brengt toch altijd je privé situatie mee naar je werk. We kunnen met elkaar wel het plan hebben om alleen zaken te bespreken, maar dan gaat er veel verloren. We hebben allemaal lastige privé zaken zo nu en dan, dat gaat niet veranderen. Wat we wel kunnen veranderen is het creëren van ruimte om dit te bespreken met de juiste collega´s. Want als we deze privé problemen bespreekbaar maken is dit een vorm van acceptatie. Het kan ook maar zo zijn dat deze problemen ook eerder weer voorbij zijn en het weer over werk kan gaan. 

Tip 2. Neem de tijd voor small talk

De meeste van ons zijn altijd druk en hollen van de ene taak naar de andere taak. De waan van de dag regeert en moegestreden vertrekken we huiswaarts. Maar hoe zou het zijn om bewust tijd vrij te maken voor small talk? Kleine momenten bij het koffieapparaat om te vertellen over je weekend of een potje tafelvoetbal of tafeltennis kunnen het verschil maken. Of gewoon even hard met elkaar kunnen lachen geeft ook energie. Neem de tijd voor small talk, ook al lijkt het verspilde tijd in eerste instantie. Het resultaat zal je verbazen.

Tip 3. Ga samen sporten op vrijdagochtend

Ga eens op zoek naar iets wat je met het hele team kan doen. Het hoeft niet altijd te betekenen dat je samen een vlot gaat bouwen, puzzels gaat leggen of knopen uit touwen haalt. Je kan er ook voor kiezen om samen te gaan sporten op vrijdagochtend. Of iets anders wat de groep leuk vindt om te doen. Als het maar enigszins gezellig en informeel contact oplevert. De frequentie kan ook best wat omhoog en als werkgever kun je er over nadenken om tijd van de werkgever hiervoor in te zetten. Je leert elkaar in een andere context kennen en misschien zie je jouw collega’s ook eens van een andere kant.

Informatie

Heb je na het lezen van dit artikel 3 tips voor meer team succes, behoefte aan nog meer inspiratie? We gaan graag het gesprek met je aan over de mogelijkheden binnen jouw organisatie. We verzorgen maatwerktrajecten. Een passend aanbod aan workshops, activiteiten en spellen die werken voor jullie. Je kan ook eens kijken bij de Soft Skills trainingen bij IPro Training NL. Je kan mailen naar Marcel G. Buijs op mgbuijs@iprotraining.nl of bellen naar 070 – 22 109 20 om af te stemmen.